dimecres, 19 de maig del 2010

2A MOSTRA TRAMUNTEC


II Mostra de treballs de Tecnologia de l'ESO de l'Alt Empordà (TramunTEC).

TramunTEC és una exposició dels treballs i projectes realitzats pels alumnes dels diferents cursos de l'ESO de tots els centres de la comarca. En aquesta segona edició hi participaran uns 120 alumnes que presentaran més de 50 projectes.

Amb aquesta mostra es pretén fer arribar a l'alumnat, professorat, famílies i a la societat empordanesa en general, els aprenentatges de Tecnologia que treballen els/les alumnes d'ESO al llarg de tota l'etapa. També es pretén donar a conèixer la matèria de tecnologia a l'alumnat de sisè de primària, donat que és el futur alumnat de les nostres aules. I creiem que la millor manera de fer-ho és, a partir dels treballs dels seus companys/es de secundària.

Dissabte 22 de maig de 2010
Acte d'inauguració a les 11.00hExposició de 10.00 a 20.00hTallers de Tecnologia: Taller sobre Molins (museu Farinera de Castelló) i Taller-demostració de robòtica.

Del dilluns 24 al dijous 27 de maig en horari del Consell Comarcal
Exposició

divendres 28 de maig
Cloenda: divendres 28 de maig (conferència, repartiment d'obsequis a tots els alumnes participants)
Lloc: Consell Comarcal de l'Alt Empordà



divendres, 14 de maig del 2010

divendres, 7 de maig del 2010

GESTIÓ DE CURSOS PROFIT

La Fundació per la Promoció dels Oficis comunica que, ha sortit aprovada la resolució sobre la convocatòria per a la gestió de cursos Profit per al primer semestre de 2010.

Els avancem que se’ls han atorgat els següents cursos:

PROFIT RESTAURACIÓ
PROFIT HOTELERIA
PROFIT FLECA I PASTISSERIA (70 HORES)
PROFIT FLECA I PASTISSERIA (20 HORES)
PROFIT COMERÇ
Què és Profit?
Els establiments del nostre país, avui en dia, necessiten poder disposar d’un personal ben preparat que prestigiï l’ofici i pugui satisfer en tot moment les necessitats de la clientela. D’altra banda, la realitat que la ciutadania percep cada dia constata un declivi evident en l’ús de la llengua catalana en el sector de serveis.
Com a resposta a aquesta situació, i per tal de corregir aquestes mancances, el Govern de la Generalitat ha creat el programa PROFIT. Un dels aspectes més importants d’aquest programa és el curs a mida que va dirigit a tots aquells treballadors i treballadores del món dels serveis i que s’ha dissenyat específicament per a cadascun dels sectors.
PROFIT, a través dels seus cursos, segueix una metodologia que permet que l’alumne atengui la part teòrica de la mà d’un professional del sector i, alhora, que realitzi una part pràctica on pugui aplicar aquests coneixements.
PROFIT dóna resposta a allò que més demana la clientela: disposar d’un equip humà que ofereixi un bon servei amb l’afegit d’una comunicació correcta.
PROFIT pretén garantir la qualitat i la bona imatge dels establiments del país.
Objectiu
Formar els treballadors/ores en l’atenció al client i la qualitat de servei i facilitar-los els recursos lingüístics més bàsics perquè puguin comunicar-se mínimament en llengua catalana en la seva activitat professional.
Destinataris
Les sessions d’aquest curs s’adrecen al personal sense formació específica en atenció al client i servei d’hostaleria, restauració i amb pocs coneixements de català per poder atendre el públic
Temari del curs
Mòduls tècnics: (amb vocabulari català específic inclòs)
1. Espais i mobiliari a la restauració
2. Tècniques de servei
3. Atenció a la clientela
Mòduls lingüístics:
1. Les reserves
2. La benvinguda i el comiat
3. Carta o menú?
4. Bon profit!
5. El compte, si us plau

Metodologia
Les sessions es distribuiran en una primera part de vocabulari, construccions lingüístiques bàsiques i teoria professional; i una segona part amb dinàmiques de grup i simulacions de servei durant les quals es faran les observacions i correccions necessàries per valorar l’aprenentatge i fer els ajustaments que calguin.
Es fomentarà la participació dels assistents i es resoldran els dubtes que puguin sorgir en la
jornada laboral.

dimecres, 5 de maig del 2010

PROMOCIÓ DELS OFICIS A L' IES OLIVAR GRAN

























El passat dijous dia 29 d'Abril ens varem desplaçar amb els alumnes del IES (acompanyats per el cap d'estudis i autoritzacions paternes) a les instal·lacions de Garatge Sala, a on varem gaudir de la presència de Dani Sala, Albert Cap de Taller i tota la seva plantilla.
La visita a les instal·lacions va començar per recórrer tot el taller mecànic, és va explicar als alumnes les seccions que hi ha dins un taller i en què consta cada feina i cada departament. Varen poder comentar, preguntar aspectes dubtes que sorgien durant el recorregut de la visita.
A continuació varem visitar la part de venda a on tenen exposats el cotxes, s' els hi explica amb quines marques treballen, anècdotes dels últims models de vehicles que tenen a la venta, qui atent al client...
Per acabar la visita a les instal·lacions passem a una aula de Garatge Sala, per a poder comentar, debatre tot el que els nois, noies han visitat. Entre Albert i Dani expliquen el transcurs de l'empresa, com ha evolucionat, que tenen treballadors que treballen amb ells des de que tenien 14 anys (ara en tenen cap a 35 anys), es debaten els departaments de recanvis, tramitació de garanties, la part comercial i administrativa.
S'obre un petit debat a on un a un exposa el que més li ha agradat de les instal·lacions, es pregunta qui vol ser mecànic, planxista, comercial..amb els nois, noies.

dimarts, 4 de maig del 2010

NOU ASSOCIAT!



Donem la benvinguda a l'empresa BOATS MEDITERRANI, S. L. de Roses, des de fa pocs dies s'ha unit com a soci col·laborador a la Fundació.

Fundada el 1994, Boats Mediterrani és una empresa dedicada a la venda, reparació, lloguer i pupilatge d'embarcacions, motos aquàtiques i quads. Especialistes en motos aquàtiques i sport-boats, li oferim un ampli mercat d'ocasió i altres serveis, com la venda de tot tipus d'accessoris per a moto aquàtica o embarcació, tramitació d'assegurances, documentacions i titulacions.